80-90-es    

évek

    Külső lejátszók


      Külön     ablakban


Hallgassa itt nagy idők nagy slágereit!

              

4 évesek
vagyunk!


Hogy fizetni tudjuk a jogdíjakat és a technikai költségeket,  alapítványunk kéri az Ön támogatását is. A nonprofit Rádió Gold működését magánszemélyként és cégként is támogathatja. Számlaszámunk: Egri Nyitott Kapu Alapítvány, 10300002-10595584-49020015  Várjuk adója 1%-át is.  Adószámunk:18590867-1-10   Támogatását és az eddigi adományokat is köszönjük.

Kérjük, támogassa online rádiónkat, hogy még sokáig hallgathassa!

60-70-es évek

RádiRádió Gold online

A legnagyobb magyar és külföldi slágerekkel a '60-70-es (és 80-as) évekből…

Négy éves az 50+ korosztály értékmentő online rádiója!


Magyarországon négy évvel ezelőtt nem szólt  egy országos földi sugárzású zenei rádió sem azoknak, akik a ‘60-70-es években voltak teenagerek, fiatal felnőttek. Ezért az Egri Nyitott Kapu Alapítvány kísérletképen elindított számukra egy online music  rádiót.
Véleményünk szerint ez a korosztály megérdemel egy ilyen műsort, annál is inkább, mert amikor ezek az emberek fiatalok voltak, forradalom volt a hazai és a külföldi könnyűzenei életben. Szólt a Teenager Party, a rock and roll, beköszöntött a beatkorszak, jött a rock, a disco meg a funky  és  sokan ezeken a ma már retro dalokon nőttek fel.

Határainkon túl, sugárzó adók tucatjait és rengeteg internetes rádiót éltetnek a 60-70-es évek sikerlemezei.
Magyarországon csupán egy-két online rádió játsszotta az oldies és retró slágereket. Felcsendülnek még az örökzöld slágerek az egykor nagy sikert elért énekesek, együttesek ritkuló koncertjein is. Egy-egy film betétdalaként is megjelennek a háttérben. Ez is jelent valamit, de ez kevés! Csak ennyi lenne az igény a régi slágerekre? Dehogy. Ezért indítottuk el a Rádió Gold  nosztalgia rádiót.

A Rádió Gold műsora az eltelt 4 év alatt szép sikert ért el a '60-70-es évek legjobb slágereivel, valamint most már külön csatornán a nyolcvanas évek dalaival is. A legendás előadók dalait közvetítő rádió - mint hallgatóink írták, a Gold Rádió - visszahozta fiatalságukat, akiknek nagyon is hiányzott a '60-70-es évek popzenéje.  Az aranylemezeket, igazi klasszikusait bemutató music rádió online működik. A Google statisztikájából kiolvasható, hogy a fiatalabb korosztályokat is érdeklik ezek a régi nagy slágerek..

Így nekik akár egy kis ismeretterjesztés, értékmegőrzés, kellemes élmény lehet a Rádió Gold, nagy idők nagy slágereivel. Persze az idősebb korosztályoknál  a hallgatottság is nagyobb. Az örökzöld slágerek hallgatóinak fele egyébként a hölgyek közül kerül ki.

Az akkori slágerek és előadóik közül tehát sok most is értékes a Beatlestől a Deep Purple dalain keresztül az Omegáig. Ezeknek ma is szólni kell.

Erre alapoztunk és úgy tűnik, nem gondolkodtunk rosszul.

Amikor elindítottuk a Rádió Gold online műsorát, nem gondoltuk, hogy ilyen sikere lesz az adásnak. Mára már a magyar internetes rádiók hallgatottságának élvonalához tartozunk. Ez talán a sok-sok jó zene mellett annak köszönhető, hogy nincs szöveg, egyelőre még reklámok sem, csak szignálok.

A Gold nem feledkezik meg a magyar előadókról és a magyar retro  slágereket kedvelőkről sem.

Bemutatjuk a Táncdalfesztiválok nagy slágereit, a magyar beat-pop-rock-korszak indulását, nagy sikereit. Olyan régi nagy slágerek kerülnek adásba, amiből kiváló válogatást lehet készíteni az elfelejtett korosztálynak a méltatlanul elfelejtett előadókkal.

Egészséges mix mûsort hallhat az, aki rákattint a radiogold.hu  weboldalra. Rock and roll, beat, vagy reggae, egy kis country? Mindegyik. A mûsorban a legnagyobb egykori slágerek szólnak, mûfaji kötöttségek nélkül.
Ezek a dalok a slágerlisták elsõ helyeit ostromolták a 60-70-es és 80-as években. Bár egyesek szerint túl színes, sokrétû a mûsor, sok a könnyû sláger, mások véleménye szerint viszont jó úton jár a rádió. A  tisztán zenei mûsorra naponta már több ezren kattintanak és négyezer-ötszáz követõje van a Facebook oldalunknak is.

Hogy a régi kedvencek sokáig szólhassanak, a nonprofit alapon mûködõ online music rádiónak rádiónak támogatásra van szüksége.


Szerzõi jogdíjak, az internetes nagy sávszélességû kapcsolat, a mûsorkészítés technikai, szerkesztési költségei, esetleges fejlesztés évente komoly kiadást jelentenek az alapítványnak, biztosítva a régi nagy slágerekkel sok ezer ember szórakozását.

Ezért sokszor pályáztunk, pályázunk támogatásáért.

Kérjük, hogy támogassák törekvéseinket, hogy egyre több idősebb és fiatalabb hallgató szórakozhasson, hallgathassa online az örökzöld slágereket a Rádió Gold segítségével, közben talán segítünk megmenteni egy elfelejtett zenei korszakot is.

Köszönettel vennénk, ha többen segítenének az online Rádió Gold megismertetésében, elérésében. Ezért kéréssel fordultunk azokhoz, akik napi kapcsolatban vannak ezzel a korosztállyal, hogy nyújtsanak segítséget, akár csak egy link közzétételével honlapjukon, a rádió terjesztésében, megismertetésében.
Tisztelet és köszönet azoknak, akik ezt megtették.


Ezzel is segítették törekvésünket, hogy a legendás előadók és slágereik sok hallgatóhoz eljuthassanak a rock 'n' roll hőseivel és a popzene klasszikusaival!
Kérjük, támogassa rádiónkat, hogy még sokáig hallgathassa! Számlaszámunk: Egri Nyitott Kapu Alapítvány, 10300002-10595584-49020015.

Köszönjük!